DIS-Norge
 
  English Norsk  

Slekt og Data Rauma

Hvilke kilder for slektsforskning finnes etter siste folketelling og etter at kirkebøkene er sperret pga klausuler?

Dette var tema på det åpne møtet i Raumagruppen i går.
Leder for Slekt og Data Molde, Eva Hjelen, har i ca 1 ½ år vært på besøk i de fleste lag og grupper i Møre og Romsdal og fortalt historien «Hvem var Anton Olsen»? Nå var det Rauma sin tur og som Eva sa «nå har Anton kommet hjem» og «case closed».

En henvendelse om hjelp til å finne «farfar Anton og evt. levende slektninger» utviklet seg til en case som viser tradisjonelle og alternative kilder frem til i dag. Og konklusjon på henvendelsen? Riktig Anton Olsen ble funnet, han var født og bosatt i Grytten prestegjeld (Rauma kommune), men det finnes i dag ingen levende slektninger.

Eva er også koordinator for kilderegistrering i Møre og Romsdal og etter kaffepausen ga hun en innføring(opplæring) og veiledning i bruk av registreringsprogrammet Augustus.
I Rauma er det satt i gang et bygdebokprosjekt og får å realisere det må alle kirkebøkene for Grytten prestegjeld og deler av Veøy (Vågstranda) transkriberes først. Flere er nå i gang med dette, både medlemmer av Slekt og Data Rauma, Rauma historielag og andre frivillige.

Så da ble det «helaften med Eva» i Rauma i går kveld.