DIS-Norge
 
  English Norsk  

DIS-Molde - Åpent hus for slektsforskere i mars 2013

Åpent hus for slektsforskning

DIS-Molde arrangerte Åpent hus for slektsforskning i Molde bymuseum i midten av mars. I etterkant kan vi si at det ble en suksess. Gjesteboka viste at nesten 125 interesserte var innom og fikk «individuell behandling».

Vi hadde åpent hus en lørdag og fire påfølgende hverdager. Tanken var at interesserte kunne stikke innom for å få hjelp i sin slektsforskning. Allerede før dørene var åpnet lørdagen var første gjesten på plass. Og det ble sånn som vi hadde ønsket at det skulle bli. En jevn strøm av besøkende hele dagen, noen satt lenge, noen kom innom for å prate litt og noen fikk avklart konkrete utfordringer de hadde møtt på.

For oss var det kjekt å se at mange nye og «ukjente» ansikter i DIS-sammenheng kom. Spørsmålene og interessen varierte fra konkrete søk i Amerika, til innføring i digitalarkivet og folketellingene. Det var hvordan være lur i hvordan finne den man absolutt ikke kan finne, til bare sitte og snakke slekt. Viktig var det òg å gi hjelp til selvhjelp. Og som alltid er det interessante, sørgelige og morsomme historier og anekdoter som kommer frem. - Hvordan gikk det med han som kullseilte på rømmen etter å ha bidratt til et uønsket svangerskap, var det noe i at han var sett i Alaska etterpå? Alle har sin historie som skal letes frem.

Dette var rett etter at Underskriftskampanjen i 1905 var lagt ut, og det var artig å vise denne for å se om oldemor hadde skrevet seg på.

Det ble spøkt med at gjesteprotokollen skal skannes og legges ut på Digitalarkivet om noen år, så kan våre etterkommere ha glede av en ny kilde!

Noen av deltakerne      Dyp konsentrasjon