DIS-Norge
 
  English Norsk  

Åpent møte 8. januar 2014

Family Search opp og i mente......

 

Åpent møte 8. januar 2014.

Det var et Godt Nytt År kan vi vel si.....

Hele 52 personer hadde klemt seg sammen da møtet ble åpnet av Eva Hjelen.

 

Family Search.

Kveldens tema var Family Search, og vi hadde vært så heldige å få Tore Kristiansen fra DIS-Kristiansund, til å veilede oss.

Det var tydelig at dette kunne han, her var han på hjemmebane. Mange ulike måter å nærme seg en person på, utrolig mange veier en kunne bruke for å få treff. Det var nok endel som fikk seg en lite aha-opplevelse.

Han hadde «juksa» litt som han sa selv. Plukket ut en helt vilkårlig person, familie, og område, som han ikke kjente til fra før, og startet jakten. Først Folketelling, så Family Search, så kirkebøker,  Stemte opplysningene??

Her ble nøstet opp store deler av familien, far, mor og barn osv.

 

Han tok også for seg søk i U:S:A. og Danmark Utrolig mange måter å vinkle ting på.

Siste var at nå kommer mye nytt i Militære ruller. Her kan en finne spor etter familiens soldater, både i Norge og ikke minst var det mye interessant i USA.

Her er det bare å sette seg foran PC'en folkens, start å søk.

 

Arkivmagasinet.

Tore viste oss også et interessant sted på nettet. Under Arkivverket, der vi finner Digitalarkivet og det meste av det vi trenger, finner vi Arkivmagasinet. I nr. 1/06 står det om Mormonernes arbeid med å avfotografere de norske kirkebøkene, og politikerne som fikk stanset det den gang. Skjebnesvangert spesielt for Kristiansund.

 

1814- kvarteret.

Først ut var Randi Ingunn Selnes. Hun fortalte om en mann i Vistdalen, om livet hans, at han hadde vært soldat i 1814. Hvordan han fant seg en enke, godt opp i årene kan en si! Han kom seg frem i livet og fikk mange etterkommere.

 

En meget bra start på Jubileumsåret.

 

Referent

Kerstin Løkseth